دامنه چیست؟ انواع دامنه ها و آموزش ثبت دامنه
زمانی که کسب و کار خود را به سمت آنلاین شدن می برید حتما با نام هایی مثل دامنه و هاست اشنا شده اید. اما سوال اینجاست که دامنه چیست و چه کاری در سطح اینترنت انجام می دهد. در حال حاضر شما جای درستی هست و قرار است در ایران وبر به این سوال به صورت کامل پاسخ دهیم.
آنچه خواهید خواند
دامنه چیست؟
به زبان ساده، دامنه چیزی است که کاربر هنگام بازدید از یک وب سایت در مرورگر وب خود تایپ می کند. نام دامنه شما بخشی از هویت آنلاین شما خواهد شد، بنابراین باید ساده و همسو با برند شما باشد.
نام دامنه سایت ایران وبر iranweber.com است. این نام دامنه به کاربران کمک می کند تا به سایت اصلی ایران وبر مراجعه کنند.
دامنه چگونه کار می کند؟
کامپیوترها با استفاده از اعداد با یکدیگر صحبت می کنند. مرورگر شما با استفاده از یک آدرس IP (پروتکل اینترنت) به یک وبسایت متصل میشود، که اساساً رشتهای از اعداد در هم آمیخته با دورههایی است که به خاطر سپردن و استفاده از آن برای انسان دشوار است. یک سیستم نام دامنه (DNS) آدرسهای IP را به نامهای کاربرپسندتر ترجمه میکند.
برای ادامه قیاس آدرس خیابان ما، آدرس IP ممکن است مجموعه ای از مختصات GPS باشد. یک کامپیوتر می تواند از طول و عرض جغرافیایی برای تعیین دقیق مکان به راحتی استفاده کند. با این حال، یک انسان برای به خاطر سپردن و یافتن میدان ولیعصر بسیار راحت تر است تا این که مختصات جی پی اس ان را به یاد داشته باشد .
ابتدا، شخصی نام دامنه مورد نظر خود را در مرورگر اینترنتی خود تایپ می کند. آن مرورگر آدرس IP مرتبط آن وب سایت را با استفاده از سیستم نام دامنه و سرور نام جستجو می کند. سپس درخواستی را به سرور ارسال می کند که پاسخ می دهد. در نهایت، مرورگر شروع به دریافت و رندر کردن HTML می پردازد و صفحه وب را برای کاربر قابل مشاهده می کند.
چه نوع دامنه هایی وجود دارد؟
دامنه های سطح بالا و سطح دوم دو بخش ضروری یک نام دامنه هستند. به طور گیج کننده ای، دامنه سطح بالا در رتبه دوم قرار می گیرد و دامنه سطح دوم در یک URL اول است. هر کدام هدف خاصی را در نامگذاری دامنه وب سایت شما انجام می دهند.
دامنه های سطح بالا
دامنه سطح بالا (TLD) حروفی است که بعد از “نقطه” در دامنه آمده است، مانند com یا edu و یا ir. دامنه سطح بالا را می توان پسوند دامنه نیز نامید. به شناسایی اطلاعات مهم در مورد یک سایت، مانند موقعیت جغرافیایی، هدف یا مالک آن کمک می کند.
سه نوع اصلی از دامنه های سطح بالا وجود دارد که صاحبان وب سایت می توانند از بین آنها انتخاب کنند:
- دامنه های سطح بالای عمومی (gTLD): دامنه های کلاسیک .com، .net یا org که هر کسی می تواند استفاده کند. این مورد همچنین می تواند شامل نام های دامنه خاص باشد.
- دامنههای سطح بالای حمایتشده (sTLD): این نامهای دامنه به نهادهای خاصی مانند .gov برای سایتهای دولتی یا .edu برای مؤسسات آموزشی محدود میشوند.
- دامنههای سطح بالای کد کشور (ccTLD): اینها دامنههایی هستند که مختص کشورها هستند، مانند .us برای ایالات متحده آمریکا یا .fr برای فرانسه و یا ir برای ایران.
- TLD های دیگر: این ها دامنه هایی برای عملکردهای خاص مانند آزمایش، مانند .test یا .localhost هستند.
دامنه های سطح بالا بسیار بیشتری وجود دارد. میتوانید یک دامنه سطح بالای غیرمعمول برای اصالت یا یک دامنه خاص برای صنعت مانند .io انتخاب کنید تا نشان دهد که یک شرکت فناوری هستید. با این حال، “دات کام” عمومی تمایل به بهبود اعتماد مشتری و سهولت استفاده دارد.
انتخاب شما می تواند بر سئوی وب سایت شما تأثیر بگذارد، زیرا موتورهای جستجو می توانند از آنها برای ارزیابی اعتبار دامنه یا نشانگذاری سایت های اسپم احتمالی استفاده کنند. تغییر به یک دامنه جدید پس از راهاندازی سایت شما یک دردسر خواهد داشت و باید بخش های تخصصی و فنی زیادی برای تغییر انجام شود تا سئو سایت شما کاسته نشود. بنابراین بهتر از از همان ابتدا با دقت کامل نام را انتخاب کنید.
سازمان غیرانتفاعی ICANN (شرکت اینترنتی برای نامها و شمارههای اختصاصیافته) آدرسهای IP، نامهای دامنه ثبتشده و سرورهای ریشه را مدیریت میکند.
دامنه های سطح دوم
دامنه سطح دوم شناسه منحصر به فردی است که قبل از نقطه در نام دامنه آمده است. این «iranweber» یا «Google» یا «Wikipedia» است که کاربران به خاطر میآورند و به آن میروند. اگر دامنه سطح بالا خیابان شما باشد، دامنه سطح دوم شماره خانه خاص شما خواهد بود.
دامنه ها/زیر دامنه های سطح سوم
برخی از سایت ها از زیر دامنه ها استفاده می کنند که به عنوان دامنه های سطح سوم نیز شناخته می شوند تا بین قسمت های یک سایت تفاوت قائل شوند. هنگام ساخت یک وب سایت، توسعه دهندگان می توانند برای ایجاد جدایی بیشتر بین بخش های سایت خود، مانند وبلاگ یا فروشگاه تجارت الکترونیک، از زیر دامنه ها استفاده کنند.
به عنوان مثال، developers.google.com سمت توسعه دهنده گوگل است. یک زیر دامنه همچنین میتواند نسخههای مختلف یک وبسایت مانند en.wikipedia.org برای سایت انگلیسی و es.wikipedia.org برای اسپانیایی را در خود جای دهد. کشورها ممکن است از زیر دامنهها برای تعیین انواع سایتها استفاده کنند، مانند co.uk برای سایتهای تجاری در بریتانیا.
همانطور که در بالا ذکر شد، از نظر فنی، www یک زیر دامنه است که به این معنی است که یک وب سایت در “وب جهانی” است.
تفاوت بین دامنه و URL چیست؟
نام دامنه بخشی از URL است. این آدرس اصلی وب سایت است که سایت در آن زندگی می کند. هر URL حاوی یک نام دامنه است، اما مکان یاب منابع جهانی (URL) به صفحه خاصی از یک وب سایت اشاره می کند و حاوی چندین بخش اطلاعات اضافی در مورد سایت است.
کاربران اینترنت ممکن است یک نام دامنه ساده را تایپ کنند، اما آدرس نمایش داده شده هنگام حرکت در وب سایت طولانی تر است
نه فقط نام دامنه این URL است.
به عنوان مثال، دامنه iranweber.com:
iranweber.com
با این حال، آدرس اینترنتی این صفحه این است:
https://www.iranweber.com/blog/what-is-a-domain
در URL، عبارت https:// پروتکل انتقال است. در این مورد، به جای http، https است. این نشان می دهد که صفحه وب دارای یک گواهی SSL است که اطلاعاتی را که صفحه ارسال و دریافت می کند با رمزگذاری آن ایمن می کند.
سپس iranwber.com می آید که نام دامنه واقعی است. این شامل یک دامنه سطح دوم، iranwerber، و دامنه سطح بالا، که .com است، تشکیل شده است.
در نهایت، /blog و /what-is-a-domain را می بینید که مسیر و اسلاگ صفحه خاصی در آن دامنه ای است که کاربر از آن بازدید می کند.
چگونه یک دامنه برای وب سایت خود انتخاب کنم؟
دامنه شما ممکن است نام شما یا نام کسب و کار شما باشد، یا ممکن است مجبور باشید یک نام دامنه برای وب سایت خود ایجاد کنید. نام دامنه شما باید با کسب و کار شما مرتبط باشد، چه نام آن یا کلمات مرتبط با رشته شما. باید ساده، کوتاه و به یاد ماندنی باشد. از اعداد، کاراکترها یا هر چیزی که به خاطر سپردن آن را گیج کننده یا سخت می کند اجتناب کنید.
چالش با نام دامنه این است که آنها باید منحصر به فرد باشند. از آنجایی که مدتی است اینترنت وجود دارد، بسیاری از نامهای دامنه رایج قبلاً گرفته شدهاند. شما همیشه می توانید صاحب دامنه را ردیابی کنید و سعی کنید آن را خریداری کنید، اما این می تواند چالش برانگیز و بالقوه گران برای شما تمام شود.
برای ایجاد یک نام دامنه اصلی، میتوانید اطلاعات تعیینکننده بیشتری اضافه کنید، مانند استفاده از «asanbaranco.com» زیرا «asanbaran.com» قبلاً گرفته شده است. از طرف دیگر، میتوانید دامنه سطح بالای خود را تغییر دهید و در عوض سایت خود را به «asanbaran.net» یا «asanbaran.org» تبدیل کنید.
چگونه دامنه ثبت کنم؟
شما می توانید دامنه خود را از طریق یک ثبت کننده نام دامنه ثبت کنید. ثبت کننده ها به عنوان واسطه ای برای ثبت دامنه ICANN و مشتریان برای ثبت و مدیریت دامنه ها عمل می کنند. برخی از ثبت کننده ها خدمات میزبانی وب را ارائه می دهند، برخی دیگر فقط نام دامنه را ثبت می کنند، یا ممکن است طیف وسیعی از خدمات را ارائه دهند.
شما همچنین میخواهید یک ثبتکننده دامنه انتخاب کنید که استفاده از آن آسان باشد و نظرات خوبی در مورد خدمات مشتریان خود داشته باشد – به ویژه توانایی تماس با یک انسان واقعی. اگر با دامنه خود به مشکل برخوردید، این کمک بسیار ارزشمند خواهد بود.
ثبت دامنه به صورت سالانه است. به این معنی است که باید هر ساله دامنه خریداری خود را تمدید کنید.در غیر این صورت دامنه شما از دسترس خارج خواهد شد.
قیمت ثبت دامنه می تواند بسیار متفاوت باشد. نام دامنه های مورد تقاضا و دامنه های سطح بالا ممکن است گران تر باشند و ثبت کنندگان می توانند ساختارهای قیمت گذاری متفاوتی داشته باشند که همیشه با سطح خدماتی که ارائه می دهند مطابقت ندارد.
برای ثبت دامنه در ایران می توانید از برخی از سرویس دهنده ها استفاده کنید. از جمله سایت های ارائه دهنده دامنه:
- شیراز وب
- سرور دات ار
- پارس پک
- ایران سرور
- ایران وبر هاست
- پارس هاست
- ایران هاست
- هاست ایران
- وب رمز
- میهن وب هاست
- و…
شما می توانید به هر یک از سایت های ارائه دهنده مراجعه کنید و هزینه و نوع خدمات را بررسی کنید و در نهایت دامنه خود را ثبت نمایید.
در مورد ثبت دامنه حتما توجه داشته باشید که هزینه ثبت برخی دامنه ها پایین است. مثلا برای ثبت یک دامنه 100 هزار تومان دریافت می شود اما برای سال های بعد هزینه به یک میلیون تومان افزایش می یابد. بنابراین در ثبت دامنه توجه کافی به این موضوع و انتخاب پسوند دامنه داشته باشید. زیرا که ممکن است در سال های بعد هزینه چند برابری برای شما داشته باشد.
سعی کنید از ثبت کنندگان با این نوع شیوه های تجاری استفاده می کنند، خودداری کنید.
چگونه دامنه را به هاست متصل کنم؟
پس از ثبت دامنه نیاز است که NS (مخفف Name Server) را به روزرسانی کنید. برای این موضوع باید ns ها را از هاست خود بگیرید. پس از خرید هاست یک ایمیل حاوی اطلاعات از جمله ns ها برای شما ارسال می شود. به راحتی می توانید به سایت ثبت کننده دامنه مراجعه کنید و در تنظیمات این ns را ثبت کنید.
پس از بروزرسانی ns ها ، ۲۴ ساعت صبر کنید تا ادرس های جدید در سراسر جهان منتشر شود و شما بتوانید با تایپ دامنه خود در مرورگر به هاست و سایت خود دسترسی داشته باشید.
دیدگاه ها