8 برتری فلاتر و چرا باید فلاتر را در پروژه بعدی خود امتحان کنید

بسیاری از اپلیکیشن ها در حال حاضر با ری اکت نیتو طراحی می شوند. react native یکی از مهم ترین چارچوب های بین پلتفورمی شناخته شده است. اما در حال حاضر فلاتر به یک رقیب سرسخت ان تبدیل شده است. حال با عنوان این مقاله، حتما در تعجب هستید که چرا باید در پروژه بعدی خود از فلاتر بهره ببرید؟ صرف نظر از اینکه شما یک مدیر ارشد فنی، یک مدیر فنی هستید یا هر موقعیت دیگری را که مستلزم اتخاذ تصمیمات فنی موثر در شرکت شما است، اشغال می کنید، این مقاله برای شناخت برتری فلاتر برای شما مفید خواهد بود و مزایای فلاتر را به خوبی درک خواهید کرد.

به ویژه، من به شما کمک خواهم کرد که بدانید فلاتر چیست و چرا موثرترین چارچوب بین پلتفرمی موجود است. شما در مورد مزایای Flutter در مقایسه با سایر راه حل های چند پلتفرمی موجود و نقش این مزایا در فرآیندهای توسعه و کسب و کار آشنا خواهید شد.

در مجموع، شما این دیدگاه را دریافت خواهید کرد که چرا Flutter می تواند راه حل خوبی برای برخی از مشکلات متداول در کسب و کار شما باشد.

بیش از 200 شرکت از 25 کشور توسعه نرم افزار را به Relevant برون سپاری کردند
ما به شرکت هایی با استعدادهای فنی ارشد و تخصص توسعه محصول برای ساختن نرم افزار در سطح جهانی ارائه می دهیم. بیایید در مورد اینکه چگونه می توانیم به شما کمک کنیم صحبت کنیم.

فلاتر چیست؟

در طول دوران حرفه‌ای خود در توسعه نرم‌افزار، من شاهد دشواری مکرر انتخاب پابزاری که برای توسعه چند پلتفرمی موبایل در تعدادی از پروژه‌ها استفاده کنم، بوده‌ام. همه این پروژه‌ها متفاوت بودند، اما تقریباً همه آن‌ها یک ویژگی مشترک داشتند: اپلیکیشن طراحی شده باید بر روی تعداد زیادی دستگاه کار کند. و این یک چالش واقعی بود.

علاوه بر کار بر روی اپلیکیشن های موبایل، تجربه ای در ساخت بازی های موبایلی نیز داشتم. یادم می‌آید که برای اولین بار که یک بازی توسعه‌یافته بین پلتفرمی را دیدم ، سال 95 بود. در آن زمان بود که فکر کردم چرا ابزار مشابهی نداریم، اما برای توسعه برنامه؟ تصور کنید که استفاده از یک کد نویسی و یک زبان برنامه نویسی، چقدر جالب و آسان است.

خوب، اکنون آن را داریم. و من می خواهم لذت کار بر روی فلاتر را با شما به اشتراک بگذارم تا از این نوآوری بیشترین بهره را ببرید. در این مقاله، من تجربیات خود را در مورد مزایای Flutter برای شما خواهم گفت.

با توجه به توسعه بومی اندروید می‌توانم بگویم که Flutter یک ابزار توسعه نرم‌افزار بین پلتفرمی است که در تمام دوران حرفه‌ای خود به دنبال آن بودم. فلاتر در عین حال که قدرت بالایی در طراحی ظاهر و قابلیت دارد، همان خروجی برای اندروید را به ما می دهد. اگر شما هم محیط برنامه نویسی فلاتر را تجربه نکرده اید، مطمئن باشید عاشق ان خواهید شد.

مزایای فلاتر

ممکن است فرض کنید که هر فریم ورک چند پلتفرمی می‌تواند برخی از کارها را انجام دهد و و یک سری محدودیت های جدی دارد. ولی! فلاتر در برخی از جنبه های کلیدی کمی با رقبای خود متفاوت است. بیایید نگاهی دقیق‌تر به آنچه که باعث می‌شود طراحی اپلیکیشن Flutter بهتر از سایر پلتفورم ها باشد، بیندازیم.

مزیت 1: یک رابط کاربری بدون دغدغه در همه پلتفورم ها

ما، کارشناسان، می دانیم که اساساً هر فریم ورک چند پلتفرمی راهی برای به اشتراک گذاشتن پایگاه کد بین پلتفرم های هدف فراهم می کند. اما فریم ورکی نیست که اجازه به اشتراک گذاری کد UI را به جز Flutter بدهد.

برای بهتر مشخص شدن موضوع، در اینجا مثالی از نحوه رندر UI در اکثر فریمورک های چند پلتفرمی آورده شده است:

خب در این مثال به بررسی ری اکت نیتیو بزرگ ترین رقیب فلاتر می رویم. خب برای هر ویجتی که شما تعریف کنید. در ظاهر در پلتفورم های مختلف قابل مشاهده است. اما مهمترین بخش ان چیزی است که پشت و در لایه های داخلی ری اکت نیتو اتفاق می افتد. هر کدام از این طراحی های UI که انجام شده باید توسط یک فرایند مپینگ، از react به پتلفورم مورد نظر تغییر پیدا کنند. این قضیه کمی پیچیده شد.

8 برتری فلاتر و چرا باید فلاتر را در پروژه بعدی خود امتحان کنید

در مقابل، Flutter برای رندر کردن رابط کاربری خود به هیچ مؤلفه رابط کاربری خاص پلتفرم نیاز ندارد. تنها چیزی که فلاتر برای نشان دادن رابط کاربری برنامه به آن نیاز دارد، canvas (یا بوم نقاشی) است که روی آن طراحی شود. و در اینجا چگونه به نظر می رسد:

8 برتری فلاتر و چرا باید فلاتر را در پروژه بعدی خود امتحان کنید

روش رندر Flutter باعث می شود که این فریم ورک واقعاً متمایز باشد و نگرانی در مورد ثبات رابط کاربری در پلتفرم های مختلف از بین برود.

مزیت 2: کاهش زمان توسعه کد

طبق تجربه من، ساخت یک برنامه معمولی اندروید با اندازه متوسط ​​حداقل 40 ثانیه طول می کشد تا برای تست اماده شود. و گاهی اوقات، تنظیم یک جنبه بصری کوچک در چیدمان ممکن است چندین ساعت به طول بیانجامد. برخی از شما ممکن است بگویید، “صبر کنید، اما Android Studio قابلیت پیش نمایش دارد.” و این کار را می کند. البته، یک “اما” وجود دارد: این ویژگی محدود است و همیشه آنطور که انتظار می رود کار نمی کند.

ویژگی «بارگذاری مجدد داغ» فلاتر، به نوبه خود، امکان مشاهده تغییرات اعمال شده را تقریباً بلافاصله فراهم می کند. و این دقیقاً همان چیزی است که به دلیل افزایش سرعت تست و مشاهده نتیجه، توسعه برنامه Flutter را چندین برابر سریعتر می کند.

8 برتری فلاتر و چرا باید فلاتر را در پروژه بعدی خود امتحان کنید

علاوه بر این، تیم Flutter تلاش زیادی برای ارائه طیف گسترده ای از ویجت های آماده برای استفاده انجام داده است. بسیاری از آنها به طرز باورنکردنی قابل تنظیم هستند و مانند هیچ چارچوب دیگری در زمان شما صرفه جویی می کنند. علاوه بر ویجت‌های متعدد طرح‌بندی هسته، Flutter مجموعه بزرگی از ابزارک‌های Material و Cupertino را ارائه می‌کند که کاملاً رفتار هر زبان طراحی را تقلید می‌کند.

این مطلب برای شما مفید است: مهمترین اصول اولیه طراحی اپلیکیشن و اشتباهات طراحی اپلیکیشن موبایل

مزیت 3 : افزایش سرعت زمان ورود به بازار

این یکی خیلی سرراست است. چارچوب توسعه فلاتر سریعتر از جایگزین های آن عمل می کند. در بیشتر موارد، می‌توانید انتظار داشته باشید که یک برنامه Flutter در مقایسه با همان برنامه‌ای که به طور جداگانه برای Android و iOS توسعه یافته است، حداقل دو برابر کمتر به ساعت کار نیاز داشته باشد. دلیل اصلی بسیار ساده است: شما فقط مجبور نیستید هیچ کد مخصوص پلتفرم بنویسید تا امکانات و ظاهری مورد نظر را در برنامه خود به دست آورید. هر UI مبتنی بر دوبعدی را می توان بدون تعامل با سیستم عامل و کد نویسی پایه ان پلتفورم در Flutter پیاده سازی کرد.

جدای از آن، Flutter یک API برای ایجاد رابط کاربری ارائه می‌کند، که طبق تجربه من، عملکرد را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد. وقتی صحبت از تنظیمات ظاهری به میان می آید، این بیشتر آشکار است.

مزیت 4 : مشابه عملکرد برنامه بومی

عملکرد برنامه با UX خوب بسیار مهم است. اگرچه گفتن ارقام دقیق دشوار است، اما می توان گفت که عملکرد برنامه Flutter در اکثر موارد غیرقابل تشخیص از برنامه اصلی و حتی در سناریوهای پیچیده انیمیشن بهتر است.

چرا؟ برخلاف رویکرد اکثر چارچوب‌های چند پلتفرمی، Flutter به هیچ گونه تبدیل یا تفسیر (کانورتور) کد میانی متکی نیست. برنامه Flutter مستقیماً در کد دستگاه تعبیه شده است که هر گونه اشکال عملکرد فرآیند تفسیر را از بین می برد.

در نهایت، برنامه انتشار خود را به طور کامل زودتر از موعد با Flutter کامپایل می کنید.

مزیت 5 : UI سفارشی با هر پیچیدگی موجود

یکی از مزیت های بسیار مهم فلاتر این است که شما می توانید هر تغییر در ظاهری UI ایجاد کنید. البته این مورد در برنامه نویسی نیتیو نیز امکان پذیر است، اما در فلاتر برای دو پلتفورم را با یک بار برنامه نویسی انجام می دهید.

8 برتری فلاتر و چرا باید فلاتر را در پروژه بعدی خود امتحان کنید

مزیت 6: موتور رندر اختصاصی skia

Flutter به شما امکان می دهد کارهای زیادی را با برنامه های خود انجام دهید که در سایر سیستم عامل ها در دسترس نیستند. در واقع، بسیاری از نکات ارائه شده در بالا بدون یک موتور رندر کراس پلتفرم با کارایی بالا امکان پذیر نخواهد بود.

Flutter از Skia برای نمایش UI بر روی canvas ارائه شده توسط پلتفرم استفاده می کند. به دلیل این موتور، UI ساخته شده در Flutter را می توان تقریباً روی هر پلتفرمی راه اندازی کرد. به عبارت دیگر، دیگر نیازی به تنظیم UI برای انتقال آن به یک پلتفرم ندارید، که فرآیند توسعه را بسیار ساده می کند.

مزیت 7: پیاده سازی و استفاده از امکانات پلتفورم های مختلف

علاوه بر رابط کاربری، بسیاری از برنامه‌های کاربردی تلفن همراه واقعی به ویژگی‌های پیشرفته در سطح سیستم‌عامل، مانند واکشی مختصات GPS، ارتباط بلوتوث، جمع‌آوری داده‌های حسگرها، مدیریت مجوزها، کار با اعتبارنامه‌ها و غیره متکی هستند. بسیاری از این موارد هنگام توسعه یک برنامه Flutter در دسترس هستند. این موارد از طریق یک افزونه آماده برای استفاده که توسط گوگل پشتیبانی می شود.

البته، ممکن است مواردی وجود داشته باشد که برنامه شما به یک ویژگی در سطح سیستم عامل تکیه کند که هنوز به عنوان یک افزونه در دسترس نیست. اما فلاتر شما را در اینجا نیز تحت پوشش قرار داده است! Flutter یک روش آسان برای برقراری ارتباط بین کدهای پلتفرم بومی و دارت از طریق کانال های پلت فرم فراهم می کند. به این ترتیب، می‌توانید هر کاری را که یک برنامه بومی می‌تواند انجام دهد را روی یک برنامه Flutter پیاده‌سازی کنید، فقط با کمی تلاش اضافی. در اینجا مثالی از نحوه عملکرد کانال ها آورده شده است:

8 برتری فلاتر و چرا باید فلاتر را در پروژه بعدی خود امتحان کنید

مزیت 8 : توانایی بالقوه فراتر از موبایل

با Flutter، می توانید بسیار فراتر از توسعه برنامه Flutter در تلفن همراه بروید. در حال حاضر Flutter for Web و Flutter Desktop Embeddings نیز وجود دارد. به عنوان مثال، در کنفرانس I/O امسال، گوگل یک پیش نمایش فنی از Flutter Web ارائه کرده است که اجرای برنامه های Flutter خالص را در مرورگر بدون تغییر کد منبع امکان پذیر می کند.

این رویداد مهم نشان دهنده گذار Flutter از یک فریم ورک اپلیکیشن موبایلی چند پلتفرمی به یک پلتفرم متقابل کامل است.

ابزار توسعه

Flutter می‌تواند یک برنامه Flutter خالص را روی هر پلتفرم اصلی امروزی اجرا کند، از جمله Android، iOS، مرورگر وب، ویندوز، macOS، لینوکس و حتی دستگاه های تعبیه شده و برنامه بدون هیچ تغییری در کد دارت به درستی کار خواهد کرد.

آیا فلاتر از نظر تجاری راه حل خوبی است؟

جواب :بله، بله و بله.

مواردی وجود دارند که ارزش زیادی برای یک کسب و کار دارند. ثبات یک پلتفرم، عملکرد آن، استخدام توسعه دهنده و تضمین موفقیت بیشتر در توسعه و بهبود فناوری/محصول چند مورد از موارد مهم ان است.دلیل این است که مسائل و ایرادات یک پلتفرم یا فناوری در هر یک از جنبه های ذکر شده باعث بروز خطرات و ضررهای مالی مستقیم و غیرمستقیم برای شرکت شما می شود.

از این منظر، فلاتر خطرات کسب و کار شما را کاهش می دهد:

از آنجایی که گوگل در حال ایجاد سیستم عامل Fuchsia است که با Flutter به خوبی کار می کند، احتمالاً هیچ مشکلی در توسعه محصول رخ نخواهد داد
استفاده از Flutter برای یافتن مهندسان برای شما مشکل ایجاد نمی کند زیرا در حال حاضر طرفداران زیادی در بین توسعه دهندگان اندروید در جامعه وجود دارد (بازخوردها را اینجا و اینجا بررسی کنید)
سهولت یکپارچه‌سازی: فهرست شرکت‌های جهانی که از Flutter استفاده می‌کنند همچنان با نمایندگانی مانند Alibaba، Google Ads، AppTree، Reflectly و My Leaf گسترش می‌یابد، که گواهی بر کیفیت بی‌نظیر Flutter است.
در مقایسه با رویکردهای متقابل پلتفرم جایگزین موجود، Flutter حداقل خطر را برای یک کسب و کار به همراه دارد و بنابراین ارزش دارد که انتخاب شماره یک برای کسب و کار شما باشد.

پس چرا فلاتر را امتحان کنیم؟

بیایید به طور خلاصه به برجسته ترین مزایای فریمورک بپردازیم:

  • رابط کاربری و منطق برنامه بسته به پلتفرم تغییر نمی کند
  • توسعه کد سریعتر
  • افزایش سرعت زمان ورود به بازار
  • نزدیک به عملکرد برنامه بومی
  • پتانسیل سفارشی سازی UI بسیار زیاد
  • موتور رندر مجزا
  • هیچ اتکای به اجزای رابط کاربری خاص پلت فرم نیست
  • مناسب برای هر پلتفرم هدف
  • خطرات و ضررهای کسب و کار شما را به حداقل می رساند


اساساً، Flutter سریعترین راه برای ارائه یک برنامه کاربردی تلفن همراه چند پلتفرمی با عملکرد خوب است.

شاید برای شما مناسب باشد: مقایسه کامل ری‌اکت نیتو و فلاتر در طراحی اپلیکیشن ؟ کدام بهتر است؟

دیدگاه ها

توجه : ادرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.